maandag 29 oktober 2018

Vervanging trottoir Maastrichterweg nagenoeg afgerond


 

De gemeente heeft de trottoirs aan beide zijden van een gedeelte van de Maastrichterweg vervangen. Het gaat om het gedeelte in het centrum, tussen de kruising met de Markt/Peperstraat en de Emmalaan. De trottoirs waren daar op leeftijd en op veel plaatsen verzakt.

Aldus de projectleider van de gemeente is het project afgerond op een paar kleine restpunten na:

  • De schade aan tuinmuur van de Nicolaaskerk/pastorie zal nog hersteld worden.
  • De strook ter hoogte van de fietsbeugels tegen de kerk is nog niet dichtgestraat.
  • Er komt nog een invalideoprit ter hoogte van de inrit van het parkeerterrein.
  • Ter plaatse van enkele inritten worden paaltjes geplaatst ter voorkoming van het rijden over het nieuwe trottoir.

Er heeft nog geen evaluatie plaatsgevonden maar wat het meeste is opgevallen is het grote aantal bestuurders dat eenrichtingsverkeer negeert. Vanuit de buurt zijn er enkele vragen bij de projectleider gekomen die tijdens de uitvoering zijn afgehandeld, maar geen noemenswaardige zaken. Qua planning was de opstart moeizaam. De weekmarkt en diverse evenementen vroegen de nodige flexibiliteit en wat de gemeente betreft is de aannemer daar prima mee omgegaan. Het gebruik van het parkeerterrein nabij de gymzaal is in goed overleg met de directrice van ’t Smelleken verlopen.

Laatste Nieuws

zaterdag 18 mei 2019
Bijeenkomst Wilhelminapark

Net zoals de omwonenden werd ook de wijkcommissie pas een week tevoren geïnformeerd over de bijeenkomst Wilhelminapark die afgelopen maandag, 13 mei, gehouden werd. Zo kan een wijkcommissie zich niet nuttig maken... Tijdens de bijeenkomst...

Lees meer...

dinsdag 16 april 2019
Bewonersbijeenkomst Stankoverlast - vervolg

De bewonersbijeenkomst over stankoverlast op dinsdag 2 april is bezocht door zo'n 60 wijkbewoners, met name vanuit Slechtvalk, Sakervalk, Molenstraat en omgeving, maar ook vanuit de Stakenborgakker en Parallelweg West. Stephan van Dongen leidde...

Lees meer...

vrijdag 22 maart 2019
Inloopavond herinrichting Parkeerterrein Kloosterplein

De Gemeente Valkenswaard organiseert een inloopbijeenkomst over de herinrichting van het parkeerterrein Kloosterplein op dinsdag 2 april van 18.30 tot uiterlijk 20.00u in de raadszaal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan de Hofnar 15.

Lees meer...

Onze Facebookpagina