woensdag 20 februari 2019

Inloopavond Molenstraat: verslag


 

Op maandag 18 februari heeft de inloopavond plaatsgevonden waarbij de gemeente de aanwonenden van de Molenstraat kennis heeft laten maken met de aannemer die in hun straat de riool- en bestratingswerkzaamheden uit gaat voeren. Ook een vertegenwoordiger van de wijkcommissie was aanwezig op deze inloopbijeenkomst.

Er lagen kaarten op tafel van de vorige versie, en de (bijna) definitieve plannen betreft riool en bestrating, met aangegeven waar precies de bomen en lantaarnpalen, drempels en opritten komen. Ook lag er een lijst met vragen en opmerkingen van een vorige bijeenkomst en de antwoorden van de gemeente hier op.
Aanwezigen konden tevens 4 kleuren betonstenen bekijken voor het wegdek (paarsig als gebakken steen), drempels (grijs) en de markeringsstenen (zwart en wit). De nieuwe stenen zouden minder geluid produceren dan de huidige (versleten) stenen. De stoepen worden verhard met standaard grijze 30x30 tegels. Bij de opritten zijn ze dubbeldik.
Er werd verder een globale planning van het project getoond met informatie over wanneer de bomen worden gekapt en wanneer de bestrating weer dicht is.

Alle bezoekers kregen uitgebreid aandacht en alle ruimte om te vragen en opmerkingen te maken over hun eigen stukje straat. De vragen zijn genoteerd door de projectleider vanuit de gemeente en de vragen met antwoorden zullen verstrekt worden aan de aanwonenden en wijkcommissie, evenals de exacte planning van de werkzaamheden. Ook een informatiebrief van de aannemer zal volgen.

Desgevraagd vertelden aanwezigen dat ze het voortraject van dit riolerings- en bestratingsproject als onduidelijk en langlopend hadden ervaren, maar dat de laatste bijeenkomsten en brieven van de gemeente duidelijk en concreet zijn geweest: nu is zichtbaarder dat de gemeente haar best doet om dit project voor iedereen in goede banen te leiden.

Laatste Nieuws

maandag 14 september 2020
Ontwikkelingen geurhinder Valkenswaard-Zuid

De gemeente heeft de wijkcommissie en een groep al eerder betrokken bewoners het volgende bericht gestuurd:

Sinds de bewonersbijeenkomst in november 2019 over de geurhinder in Valkenswaard-Zuid, zijn er volop (onvoorziene)...

Lees meer...

zondag 9 augustus 2020
Mogelijke verkeershinder rondom Schaapsloop

Voor het project ‘Camerabeveiliging Schaapsloop’, worden op donderdag 13 en vrijdag 14 augustus, met een uitloop naar zaterdag 15 augustus, beveiligingscamera’s geplaatst op diverse locaties op bedrijventerrein Schaapsloop 1...

Lees meer...

zaterdag 18 juli 2020
JAZ: Zomeractiviteit voor jongeren

Vanuit de gemeente: Doe mee met ‘Jongeren Aan Zet in Crisistijd’.
Ben jij tussen de 12 en de 18 jaar? En wil je iets doen deze zomer? Je talenten ontdekken en inzetten voor anderen? Doe dan mee met...

Lees meer...

Onze Facebookpagina