woensdag 20 februari 2019

Inloopavond Molenstraat: verslag


 

Op maandag 18 februari heeft de inloopavond plaatsgevonden waarbij de gemeente de aanwonenden van de Molenstraat kennis heeft laten maken met de aannemer die in hun straat de riool- en bestratingswerkzaamheden uit gaat voeren. Ook een vertegenwoordiger van de wijkcommissie was aanwezig op deze inloopbijeenkomst.

Er lagen kaarten op tafel van de vorige versie, en de (bijna) definitieve plannen betreft riool en bestrating, met aangegeven waar precies de bomen en lantaarnpalen, drempels en opritten komen. Ook lag er een lijst met vragen en opmerkingen van een vorige bijeenkomst en de antwoorden van de gemeente hier op.
Aanwezigen konden tevens 4 kleuren betonstenen bekijken voor het wegdek (paarsig als gebakken steen), drempels (grijs) en de markeringsstenen (zwart en wit). De nieuwe stenen zouden minder geluid produceren dan de huidige (versleten) stenen. De stoepen worden verhard met standaard grijze 30x30 tegels. Bij de opritten zijn ze dubbeldik.
Er werd verder een globale planning van het project getoond met informatie over wanneer de bomen worden gekapt en wanneer de bestrating weer dicht is.

Alle bezoekers kregen uitgebreid aandacht en alle ruimte om te vragen en opmerkingen te maken over hun eigen stukje straat. De vragen zijn genoteerd door de projectleider vanuit de gemeente en de vragen met antwoorden zullen verstrekt worden aan de aanwonenden en wijkcommissie, evenals de exacte planning van de werkzaamheden. Ook een informatiebrief van de aannemer zal volgen.

Desgevraagd vertelden aanwezigen dat ze het voortraject van dit riolerings- en bestratingsproject als onduidelijk en langlopend hadden ervaren, maar dat de laatste bijeenkomsten en brieven van de gemeente duidelijk en concreet zijn geweest: nu is zichtbaarder dat de gemeente haar best doet om dit project voor iedereen in goede banen te leiden.

Laatste Nieuws

zaterdag 18 mei 2019
Bijeenkomst Wilhelminapark

Net zoals de omwonenden werd ook de wijkcommissie pas een week tevoren geïnformeerd over de bijeenkomst Wilhelminapark die afgelopen maandag, 13 mei, gehouden werd. Zo kan een wijkcommissie zich niet nuttig maken... Tijdens de bijeenkomst...

Lees meer...

dinsdag 16 april 2019
Bewonersbijeenkomst Stankoverlast - vervolg

De bewonersbijeenkomst over stankoverlast op dinsdag 2 april is bezocht door zo'n 60 wijkbewoners, met name vanuit Slechtvalk, Sakervalk, Molenstraat en omgeving, maar ook vanuit de Stakenborgakker en Parallelweg West. Stephan van Dongen leidde...

Lees meer...

vrijdag 22 maart 2019
Inloopavond herinrichting Parkeerterrein Kloosterplein

De Gemeente Valkenswaard organiseert een inloopbijeenkomst over de herinrichting van het parkeerterrein Kloosterplein op dinsdag 2 april van 18.30 tot uiterlijk 20.00u in de raadszaal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan de Hofnar 15.

Lees meer...

Onze Facebookpagina