woensdag 20 maart 2019

Bewonersbijeenkomst Stankoverlast


 

Alle bewoners van de wijk Hoge Akkers worden uitgenodigd om op dinsdag 2 april om 19.00u in Het Huukske hun ervaringen te komen delen over hoe stankoverlast - ‘hinder van de geur van een aantal gevestigde agrarische bedrijven’ - hun woonplezier beïnvloedt. De uitnodigingsbrief valt binnen enkele dagen op uw deurmat; de inhoud van deze brief is als volgt.

Jaarlijks ervaart een aantal bewoners stankoverlast, met name in de zomermaanden. In nette termen noemen we deze overlast: ‘hinder van de geur van een aantal gevestigde agrarische bedrijven’.

Na afgelopen zomer weer klachten te hebben ontvangen vanuit Deelshurkse Akkers en de wijk Hoge Akkers, is de Gemeente Valkenswaard afgelopen januari in gesprek gegaan met deskundigen van de milieudienst ODZOB om te bespreken welke mogelijkheden er zijn om de overlast voor de bewoners te beperken. In dit proces wil de Gemeente Valkenswaard, voordat de agrariërs betrokken worden, eerst beter in kaart brengen hoe de bewoners de stankoverlast ervaren.

Als Wijkcommissie Hoge Akkers ondersteunen we dit gesprek tussen Gemeente Valkenswaard en bewoners graag door een bewonersavond te faciliteren. Doelen van de bijeenkomst zijn:

  • in kaart brengen wat de impact van de geurhinder is op het woonplezier van de bewoners
  • een vervolgproces afspreken, met betrokkenheid van een bewonersvertegenwoordiging

Datum en tijd: dinsdag 2 april om 19:00 uur (verwachte eindtijd is 20:15 uur)
Locatie: buurthuis ’t Huukske aan de Klappermanstraat 17

Programma:
19:00 uur:     opening
19:10 uur:     inleiding door de Gemeente op de situatie, regelgeving en ontwikkelingen daarin en toelichting door u, de aanwezige bewoners, over het ervaren probleem
19:40 uur:     gezamenlijk gesprek over oplossingsrichtingen en vervolg
20:10 uur:     bespreken deelname van bewonersvertegenwoordiging aan het vervolgproces
20:15 uur:     einde bijeenkomst

Om organisatorische redenen is het prettig als u zich vooraf aanmeldt via het e-mailadres van de wijkcommissie. Ook zonder aanmelding bent u echter van harte welkom.

 

Laatste Nieuws

zaterdag 18 mei 2019
Bijeenkomst Wilhelminapark

Net zoals de omwonenden werd ook de wijkcommissie pas een week tevoren geïnformeerd over de bijeenkomst Wilhelminapark die afgelopen maandag, 13 mei, gehouden werd. Zo kan een wijkcommissie zich niet nuttig maken... Tijdens de bijeenkomst...

Lees meer...

dinsdag 16 april 2019
Bewonersbijeenkomst Stankoverlast - vervolg

De bewonersbijeenkomst over stankoverlast op dinsdag 2 april is bezocht door zo'n 60 wijkbewoners, met name vanuit Slechtvalk, Sakervalk, Molenstraat en omgeving, maar ook vanuit de Stakenborgakker en Parallelweg West. Stephan van Dongen leidde...

Lees meer...

vrijdag 22 maart 2019
Inloopavond herinrichting Parkeerterrein Kloosterplein

De Gemeente Valkenswaard organiseert een inloopbijeenkomst over de herinrichting van het parkeerterrein Kloosterplein op dinsdag 2 april van 18.30 tot uiterlijk 20.00u in de raadszaal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan de Hofnar 15.

Lees meer...

Onze Facebookpagina