zaterdag 12 oktober 2019

Omvorming speelplekken


 

Op 10 oktober heeft de gemeente de plannen voor de omvorming van de speelplekken in o.a. wijk Hoge Akkers toegestuurd aan de betrokken wijkcommissies en geïnteresseerde bewoners. Dit artikel bevat het bericht van de gemeente met een bestand dat de gedetailleerde informatie per speelplek bevat.

Beste bewoners, wijkcommissie en Woningbelang,

Voor de zomervakantie bent u op een bewonersbijeenkomst geweest in het gemeentehuis of heeft u via de mail aangegeven op de hoogte te willen worden gehouden over de omvorming van de speelplekken in de wijken Hoge Akkers en Centrum. Er is volop aandacht geweest voor suggesties en opmerkingen van betrokkenen. Ook de werkgroep, die vanuit de wijkcommissie was ingezet, heeft meegedacht over mogelijkheden, oplossingen en ideeën, die toen zijn ingebracht.

Hoewel wij ons beseffen dat we het nooit iedereen naar de zin kunnen maken, menen we toch dat belanghebbenden goed de kans hebben gekregen om mee te mogen denken. De gemeente is blij met betrokken bewoners die zich voor het wel en wee in hun wijk inzetten en de moeite nemen om te participeren in dit soort projecten.
Een mooi voorbeeld hiervan is het initiatief van een groep aanwonenden van speelplek Geervalk, zij gaan, onder regie van de gemeente, de speeltoestellen voorzien van een nieuwe laag verf.

De omvormingswerkzaamheden zullen binnenkort aanvangen en de verwachting is dat we voor de kerst klaar kunnen zijn met de omvormingen. Momenteel wordt het nieuws gedomineerd door Pfas en stikstof. Wij verwachten niet dat het project daar hinder van zal ondervinden. Wat wel vertragend gaat werken is dat de speeltoestellen, die vanuit het Wilhelminapark, zouden worden hergebruikt, niet meteen beschikbaar zijn. Het project Wilhelminapark verloopt niet zo vlotjes omdat de raad kritisch is over de uitvoering van de plannen en e.e.a. goed moet worden afgewogen en met onderzoeken onderbouwd.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over bijgevoegde tekeningen of het omvormingsproject van de speelplekken in zijn algemeenheid, kunt u altijd terugmailen naar ons.

Met vriendelijke groeten,
Ad Lavrijssen
senior beheerder groen (team B&U)
tel. (040) 2083595 | (06) 26969172

De gedetailleerde plannen per speelplek kunnen worden bekeken in: bijlages.zip

 

Laatste Nieuws

maandag 14 september 2020
Ontwikkelingen geurhinder Valkenswaard-Zuid

De gemeente heeft de wijkcommissie en een groep al eerder betrokken bewoners het volgende bericht gestuurd:

Sinds de bewonersbijeenkomst in november 2019 over de geurhinder in Valkenswaard-Zuid, zijn er volop (onvoorziene)...

Lees meer...

zondag 9 augustus 2020
Mogelijke verkeershinder rondom Schaapsloop

Voor het project ‘Camerabeveiliging Schaapsloop’, worden op donderdag 13 en vrijdag 14 augustus, met een uitloop naar zaterdag 15 augustus, beveiligingscamera’s geplaatst op diverse locaties op bedrijventerrein Schaapsloop 1...

Lees meer...

zaterdag 18 juli 2020
JAZ: Zomeractiviteit voor jongeren

Vanuit de gemeente: Doe mee met ‘Jongeren Aan Zet in Crisistijd’.
Ben jij tussen de 12 en de 18 jaar? En wil je iets doen deze zomer? Je talenten ontdekken en inzetten voor anderen? Doe dan mee met...

Lees meer...

Onze Facebookpagina