maandag 6 januari 2020

Lichtvieringen in Ontmoetingskerk


Lichtvieringen in Ontmoetingskerk

Ook in dit winterseizoen worden er weer lichtvieringen georganiseerd in de Ontmoetingskerk. Deze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk.

De vieringen vinden plaats in de maanden januari t/m mei, steeds op de tweede zondag van de maand (met uitzondering van april: i.v.m. Pasen niet op 12 april maar op 5 april). Aanvang 19.15 uur, plaats Ontmoetingskerk, Julianastraat 12 Valkenswaard.

De oecumenische lichtvieringen zoals deze nu voor het elfde jaar georganiseerd worden zijn geïnspireerd door het klooster Taizé in Frankrijk. Bij een Taizé viering ligt het accent op meditatie, gebed en zang.

Bij de vieringen van dit seizoen hebben we ons laten inspireren door het overkoepelende thema van de Bergrede (Matteüs hoofdstuk 5 t/m 7). Een bekende passage uit de Bergrede zijn de zaligsprekingen.

Bij de vijf lichtvieringen hanteren we daarnaast nog een thema per viering. Bij de eerste viering op zondag 12 januari is dit zien en gezien worden zoals je bent. Durven wij onbevangen vanuit ons hart te kijken naar zaken waarmee wij te maken krijgen en naar andere mensen? Komen wij echt voor onze mening uit of vinden wij het gemakkelijker met de massa mee te gaan en niet te laten zien wat wij echt denken en voelen?

Eenieder is van harte welkom!

Laatste Nieuws

zaterdag 13 maart 2021
Lichtviering 14 maart: "Alleen loop je sneller, samen kom je verder"

Op zondag 14 maart is de laatste Lichtviering van dit seizoen, zoals gewoonlijk om 19.15u in de Ontmoetingskerk (Julianastraat 12, Valkenswaard). Het thema is: “Alleen loop je sneller, samen kom je verder”. Let wel op de...

Lees meer...

vrijdag 29 januari 2021
"Lichtviering" 7 februari gaat niet door

De organisatie van de "lichtvieringen" in de Ontmoetingskerk in onze wijk meldt dat de viering van 7 februari niet doorgaat:

Lees meer...

zaterdag 16 januari 2021
Digitale workshop Brandveiligheid

De gemeente Valkenswaard organiseert in samenwerking met de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost een aantal digitale workshops in het kader van brandveiligheid. Thema van deze digitale workshops betreft ‘Hoe brandveilig is jouw...

Lees meer...

Onze Facebookpagina