maandag 6 januari 2020

Lichtvieringen in Ontmoetingskerk


Lichtvieringen in Ontmoetingskerk

Ook in dit winterseizoen worden er weer lichtvieringen georganiseerd in de Ontmoetingskerk. Deze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk.

De vieringen vinden plaats in de maanden januari t/m mei, steeds op de tweede zondag van de maand (met uitzondering van april: i.v.m. Pasen niet op 12 april maar op 5 april). Aanvang 19.15 uur, plaats Ontmoetingskerk, Julianastraat 12 Valkenswaard.

De oecumenische lichtvieringen zoals deze nu voor het elfde jaar georganiseerd worden zijn geïnspireerd door het klooster Taizé in Frankrijk. Bij een Taizé viering ligt het accent op meditatie, gebed en zang.

Bij de vieringen van dit seizoen hebben we ons laten inspireren door het overkoepelende thema van de Bergrede (Matteüs hoofdstuk 5 t/m 7). Een bekende passage uit de Bergrede zijn de zaligsprekingen.

Bij de vijf lichtvieringen hanteren we daarnaast nog een thema per viering. Bij de eerste viering op zondag 12 januari is dit zien en gezien worden zoals je bent. Durven wij onbevangen vanuit ons hart te kijken naar zaken waarmee wij te maken krijgen en naar andere mensen? Komen wij echt voor onze mening uit of vinden wij het gemakkelijker met de massa mee te gaan en niet te laten zien wat wij echt denken en voelen?

Eenieder is van harte welkom!

Laatste Nieuws

maandag 14 september 2020
Ontwikkelingen geurhinder Valkenswaard-Zuid

De gemeente heeft de wijkcommissie en een groep al eerder betrokken bewoners het volgende bericht gestuurd:

Sinds de bewonersbijeenkomst in november 2019 over de geurhinder in Valkenswaard-Zuid, zijn er volop (onvoorziene)...

Lees meer...

zondag 9 augustus 2020
Mogelijke verkeershinder rondom Schaapsloop

Voor het project ‘Camerabeveiliging Schaapsloop’, worden op donderdag 13 en vrijdag 14 augustus, met een uitloop naar zaterdag 15 augustus, beveiligingscamera’s geplaatst op diverse locaties op bedrijventerrein Schaapsloop 1...

Lees meer...

zaterdag 18 juli 2020
JAZ: Zomeractiviteit voor jongeren

Vanuit de gemeente: Doe mee met ‘Jongeren Aan Zet in Crisistijd’.
Ben jij tussen de 12 en de 18 jaar? En wil je iets doen deze zomer? Je talenten ontdekken en inzetten voor anderen? Doe dan mee met...

Lees meer...

Onze Facebookpagina