maandag 24 februari 2020

Lichtviering "Zout en Licht" op zondag 8 maart om 19.15u


Lichtviering "Zout en Licht" op zondag 8 maart om 19.15u

Ook in dit winterseizoen worden er weer lichtvieringen georganiseerd in de Ontmoetingskerk, gelegen in onze wijk. De oecumenische lichtvieringen, zoals deze nu voor het elfde jaar georganiseerd worden, zijn geïnspireerd door het klooster Taizé in Frankrijk. Bij een Taizé-viering ligt het accent op meditatie, gebed en zang. Aanvang 19.15 uur, plaats Ontmoetingskerk, Julianastraat 12 Valkenswaard.

Bij de vieringen van dit seizoen is het overkoepelende thema de Bergrede (Matteüs hoofdstuk 5 t/m 7). Een bekende passage uit de Bergrede zijn de zaligsprekingen.

Op zondag 8 maart is het specifieke thema: zout en licht. Zout en licht waren 2000 jaar geleden nog veel belangrijker ingrediënten dan nu. Jezus zegt tot zijn volgers: jullie zijn het zout der aarde, jullie zijn het licht van deze wereld. Zout en licht zijn levensnoodzakelijk voor mensen, het zijn smaakmakers die levenskracht geven. Niet voor niets spelen zout en licht bij doopvieringen een belangrijke rol. Van harte welkom bij deze viering!

De vieringen vinden plaats in de maanden januari t/m mei, steeds op de tweede zondag van de maand (met uitzondering van april: i.v.m. Pasen niet op 12 april maar op 5 april).

Laatste Nieuws

maandag 14 september 2020
Ontwikkelingen geurhinder Valkenswaard-Zuid

De gemeente heeft de wijkcommissie en een groep al eerder betrokken bewoners het volgende bericht gestuurd:

Sinds de bewonersbijeenkomst in november 2019 over de geurhinder in Valkenswaard-Zuid, zijn er volop (onvoorziene)...

Lees meer...

zondag 9 augustus 2020
Mogelijke verkeershinder rondom Schaapsloop

Voor het project ‘Camerabeveiliging Schaapsloop’, worden op donderdag 13 en vrijdag 14 augustus, met een uitloop naar zaterdag 15 augustus, beveiligingscamera’s geplaatst op diverse locaties op bedrijventerrein Schaapsloop 1...

Lees meer...

zaterdag 18 juli 2020
JAZ: Zomeractiviteit voor jongeren

Vanuit de gemeente: Doe mee met ‘Jongeren Aan Zet in Crisistijd’.
Ben jij tussen de 12 en de 18 jaar? En wil je iets doen deze zomer? Je talenten ontdekken en inzetten voor anderen? Doe dan mee met...

Lees meer...

Onze Facebookpagina